Comisia Europeană a aprobat achiziţionarea NN Investment Partners Holding de către Goldman Sachs

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat, în conformitate cu Regulamentul UE privind fuziunile, achiziţia NN Investment Partners Holding N.V. (NNIP) din Ţările de Jos de către Goldman Sachs Group Inc din SUA, informează un comunicat al Executivului comunitar.

NNIP este divizia de administrare a activelor companiei olandeze de asigurări NN Group, în timp ce Goldman Sachs este o bancă globală care desfăşoară activităţi de investiţii bancare, de gestionare a valorilor mobiliare şi a investiţiilor.

Executivul comunitar a ajuns la concluzia că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă, având în vedere poziţiile moderate de piaţă combinate ale companiilor care rezultă din tranzacţia propusă şi prezenţa unui număr de jucători puternici care oferă servicii de gestionare a activelor în toate ţările relevante.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.