Consiliul Concurenţei pune în dezbatere regulamentul privind practicile comerciale neloiale din lanţul de aprovizionare

Consiliul Concurenţei lansează în consultare publică proiectul de regulament privind procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a sesizărilor ce vizează practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar.
 
Potrivit unui comunicat al CC, remis joi AGERPRES, regulamentul vizează aplicarea Legii nr. 81/2022 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 363 din 12 aprilie 2022.
 
"Proiectul de regulament stabileşte procedura referitoare la etapele şi modalităţile constatării şi, după caz, sancţionării practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar, în urma sesizărilor sau din oficiu", se menţionează în comunicat.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă până la data de 2 septembrie 2022. Propunerile trimise deja de părţile interesate se află în analiza Consiliului Concurenţei şi nu trebuie retrimise, spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă. 

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.