Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor active aparţinând Cargill de către grupul Waterland

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care NewOpCo Hungary, o filială a Grupului Waterland, preia unele active aparţinând Grupului Cargill din Ungaria, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis, joi, AGERPRES.

Activele care fac obiectul acestei tranzacţii includ, în principal, o unitate de producţie de hrană pentru animale de companie situată din Ungaria, echipamente aferente, stocuri şi contracte comerciale relevante.

Waterland este un grup investiţional cu capital privat, care controlează companii prezente în diverse sectoare la nivel global. Acesta este activ în domeniul producţiei şi comercializării de hrană pentru animale de companie prin filialele United Petfood Group BV, inclusiv United Petfood Romania SRL, care deţine în România o unitate de producţie de hrană pentru animale de companie.

Cargill este o companie din Ungaria, activă pe piaţa de producţie şi distribuţie a hranei pentru animale, a comercializării cerealelor şi a seminţelor oleaginoase şi a vânzării de amidon, produse derivate din amidon, emulgatori şi texturizanţi pentru industria alimentară.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.