Consiliul Concurenţei analizează preluarea Industria Chimică Adriatica de către The Sherwin-Williams Company

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care The Sherwin-Williams Company, SUA, intenţionează să preia Industria Chimica Adriatica S.p.A., Italia, informează autoritatea de concurenţă. La nivel mondial, Sherwin-Williams Company comercializează, în principal, vopseluri, lacuri, coloranţi, produse de finisare pentru lemn, plastic sau sticlă etc.

Sherwin-Williams Company activează în România prin intermediul filialelor sale, în domeniul comercializării angro a produselor de finisare industriale pentru lemn şi în domeniul comercializării de vopseluri industriale.

Industria Chimica Adriatica produce şi comercializează produse de finisare pentru lemn şi sticlă, cu precădere pentru aplicaţii şi utilizări industriale. În România, compania activează, în special, prin intermediul unui distribuitor local şi comercializează, în cea mai mare parte, produse de finisare industriale pentru lemn.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.