Consiliul Concurenței analizează preluarea Siceram SA de către Leier ROM SRL

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Leier ROM SRL preia compania Siceram SA.

Leier ROM SRL, parte a grupului Leier din Austria, are ca principală activitate fabricarea produselor din beton pentru construcții.

Siceram are ca obiect principal de activitate fabricarea cărămizilor, țiglelor și a altor produse din argilă arsă pentru construcții.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Anul trecut, Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din Europa Centrală și de Est, a preluat de la CEECAT Capital și compania Brikston.

„Ne dorim de mult timp să ne dezvoltăm în România și să creștem prezența noastră în această țară. (...) Urmărim să dezvoltăm prezența Leier în România prin investiții permanente, prin care să putem acoperi potențialul de dezvoltare din această țară”, a declarat la acea vreme Michael Leier CEO Leier.

În tranzacția derulată anul trecut, RTPR Allen & Overy a oferit asistență fondului de investiții CEECAT Capital în legătură cu vânzarea Brikston Construction Solutions S.A.  către grupul austriac Leier. Echipa de avocați care a asistat clientul în legătură cu acest proiect i-a inclus pe Costin Tărăcilă (Managing Partner), Andrei Mihul (Managing Associate) și Marina Giurgică (Junior Associate).

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.