Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor active ale Frankstahl România de către Konig Frankstahl

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Konig Frankstahl SRL preia de la Frankstahl România SA linia de afacere aferentă unor produse metalurgice.

Potrivit autorităţii de concurenţă, Frankstahl România are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice. Compania este activă în domeniul comercializării cu produse metalurgice (profile şi europrofile, ţevi sudate longitudinal, ţevi de instalaţii, profile laminate şi tablă).

Konig Frankstahl, înfiinţată în anul 2006, are, de asemenea, ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice. În prezent, compania furnizează o gamă diversificată de produse (ţevi rectangulare, ţevi rotunde cu şi fără sudură, ţevi de precizie, ţevi hidraulice, oţeluri carbon, oţeluri aliate, oţeluri calibrate). Totodată, oferă servicii de debitare, îndoiri la cald şi la rece, ţevi şi profile, ambutisare şi livrare pentru produsele pe care le comercializează, precum şi consultanţă de specialitate pentru clienţi.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.