Consiliul Concurenței analizează intrarea Unilink în acționariatul Safety Broker de Asigurare

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Unilink SA intră în acționariatul companiei Safety Broker de Asigurare SA. În urma acestei tranzacții, Safety Broker de Asigurare SA va fi controlată în comun de către Unilink SA, Safety Credit SRL și dl. Robert Niță.

Safety Broker este broker de asigurări, autorizată să desfășoare activități de intermediere în asigurări de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Unilink este o societate de intermediere în asigurări din Polonia, care oferă o gamă completă de servicii de intermediere în asigurări. Unilink face parte din portofoliul de investiții deținut de Enterprise Investors, o firmă de private equity, activă în Europa Centrală și de Est.

Safety Credit desfășoară activități auxiliare serviciilor financiare, cu excepția asigurărilor și fondurilor de pensii. Safety Credit, care este deținută de către dl. Viorel Vasile, este acționarul majoritar al Safety Broker, cu o participație de 80% în companie.

Dl. Robert Niță este în prezent acționar în cadrul Safety Broker, cu o participație de 15% în companie.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.