Autoritatea de concurenţă analizează preluarea unor active Cargill de către Grupul Waterland

Grupul investiţional cu capital privat, Waterland, plănuieşte să preia unele active ale Cargill, prin intermediul filialei NewOpCo Hungary, iar tranzacţia este analizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, transmis luni AGERPRES, activele care fac obiectul tranzacţiei includ, în principal, o unitate de producţie de hrană pentru animale de companie situată în Ungaria, precum şi echipamente aferente, stocuri şi contracte comerciale relevante.

Grupul Waterland este un grup investiţional cu capital privat, care controlează societăţi de portofoliu prezente în diverse sectoare. Acesta este activ în domeniul producţiei şi comercializării de hrană pentru animale de companie prin intermediul filialelor United Petfood Group B.V., inclusiv United Petfood Romania S.R.L., care deţine în România o unitate de producţie de hrană pentru animale de companie.

Cargill este o companie din Ungaria, activă pe piaţa de producţie şi distribuţie a hranei pentru animale, a comercializării cerealelor şi a seminţelor oleaginoase şi a vânzării de amidon, produse derivate din amidon, emulgatori şi texturizanţi pentru industria alimentară.

bizLawyer


About Us

Concurenta.ro este un site de știri din grupul BizLawyer care se adresează practicienilor în Dreptul concurenței, focusat pe aplicarea regulilor de concurenţă, conştientizarea beneficiilor conformării şi riscurilor încălcării legislaţiei concurenţei.